Thursday, January 20, 2011

KOPI RAFFLESIA PAKMA
RM50.00 ( 1 KOTAK )

BAGI ORANG MELAYU DAN ORANG ASLI, BUNGA PAKMA YANG BELUM MEKAR DIGUNAKAN UNTUK DIJADIKAN UBAT TRADISIONAL. AIR REBUSAN BUNGA PAKMA DIMINUM OLEH KAUM WANITA SEBELUM BERSALIN SUPAYA SENANG MELAHIRKAN ANAK DAN SELEPAS BERSALIN  UNTUK MEMBERSIHKAN DAN MENYEMPITKAN RAHIM, KECUTKAN PERUT DAN AWET MUDA. BUNGA PAKMA JUGA DIGUNAKAN SEBAGAI UBAT PERANGSANG, BUASIR DAN UNTUK SERIKAN MUKA WANITA.

KELEBIHAN BUNGA PAKMA DI DALAM KOPI RAFFLESIA PAKMA:

√  MENGETATKAN VAGINA
√  SENGGUGUT DAN KEPUTIHAN
√  MEMBERSIHKAN DAN MENYEMPITKAN RAHIM
√  MENURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI
√  MENAIKKAN SERI MUKA WANITA.
√  MENURUNKAN LEMAK
√  AWET MUDA
√  TURUN BERAT BADAN
√ WANITA SEBELUM BERSALIN DAN SELEPAS BERSALIN
√   MENGELUARKAN ANGIN DALAM BADAN
√  KECUTKAN PERUT DAN MELANGSINGKAN BADAN
√  MENGELUARKAN TOKSIK DALAM BADAN
√  BUASIR
√  MENGURANGKAN KOLESTROL



* CARA PENYEDIAAN :

MASUKKAN SEBUNGKUS KE DALAM CAWAN (150ML).
TAMBAHKAN AIR PANAS, KACAU DAN HIDANGKAN.                      
DIMINUM 1 PAKET PAGI DAN 1 PAKET MALAM
(SELEPAS/ SEBELUM MAKAN)


* PERINGATAN *

MINUM SEBELUM DAN SELEPAS HAID
( DILARANG MINUM KETIKA DALAM HAID )




No comments:

Post a Comment